• Frytki Domowej Roboty

    Frytki Domowe Roboty

    Jak zrobić frytki w domu?

    Nie lubię kupować mrożonych frytek, ponieważ muszę zarządzać kategoriami i ilością oleju roślinnego używanego do ich produkcji. Wiele przemysłowych frytek na rynku zawiera zaskakująco duże ilości olejów. Jest to zbyt niezdrowe z powodu ziemniaków. same w sobie nie tuczą i zawierają mnóstwo niezbędnych witamin.

    Dowiedz się jak zrobic frytki.

    Ziemniak ma 100 energii, bez tłuszczów, 26 gramów węglowodanów i trzy gramy błonnika. Julie Backyard-Robinson, dietetyk z North Dakota State College, twierdzi, że ziemniaki dodatkowo dają 21% codziennych porad dotyczących potasu i 45% witaminy C, a także różne witaminy jak zrobić frytki.

    Podkreśla, że ​​najlepiej gotować ziemniaki ze skórki i jeść pory i skórę lub obierać tak cienko, jak to możliwe, ponieważ wiele witamin znajduje się bezpośrednio pod porami i skórą.

    Frytki Domowa metoda

    Jeden ziemniak na konkretną osobę lub jeden masywny na 2 osoby

    Oliwa z oliwek

    Najnowsze papryki podłogowe

    Sól gruboziarnista

    Suszone szkarłatne papryczki chili (do wyboru)

    Oregano i tymianek (do wyboru)

     

    1. Umyj ziemniaki. Nie obieraj. Zmniejsz wszelkie skazy.
    2. Obniż ziemniaki w dowolnym typie. Pamiętaj, że im grubszy kawałek, tym dłużej zajmuje przygotowanie obiadu.
    3. W przypadku sznurka do butów pokrój plasterki o grubości ćwierć cala wzdłuż wielkości ziemniaka. Połóż je płasko i opuść je na frytki o grubości ćwierć cala. W przypadku klinów nie obniżaj ich tak małych.
    4. W przypadku kostek pokroić w plastry o grubości od ćwierć do pół cala. Połóż je płasko i opuść jeszcze raz. Potem jeszcze raz obok ich wielkości.
    5. Nadmiar ziemniaków zmyć z skrobi. Wysuszyć. Umieszczony na lekkiej powłoce oliwy z oliwek. Posyp pieprzem, solą i dodatkami przypominającymi zioła lub suchą paprykę chili i krótko wymieszaj je razem palcami.
    6. Rozłóż na dużej tacy na ciastka i piecz na 450 poziomach F. Po 10 lub 15 minutach odwróć ziemniaki szpatułką, aby pomogły brązowić ze wszystkich stron. Podawaj po ugotowaniu według własnych upodobań.

     


  • Comments

    No comments yet

    Suivre le flux RSS des commentaires


    Add comment

    Name / User name:

    E-mail (optional):

    Website (optional):

    Comment: