• Jak zrobić kolorowe frytki z warzyw?

     

    Przepyszne kolorowe frytki z warzyw

    Wszyscy uwielbiają frytki.

    Niemniej jednak młodzi ludzie są zachwyceni jedzeniem frytek przez cały dzień. Niemniej jednak frytki, które można uzyskać w sklepach szybkich posiłków, nie powinny być bardzo zdrowe, ponieważ zawierają mnóstwo nienasyconych tłuszczów i sodu. Więc najlepiej zrobić frytki jako miejsce zamieszkania. Niemniej jednak możesz spotkać się z kolejną wadą razem z młodymi narzekającymi, że frytki nie powinny być tak przepyszne, jak te, które można uzyskać w rodzimym sklepie z szybkimi posiłkami. Możesz sprawić, by młodzież zjadła zdrowe frytki, będąc trochę artystyczna.

    Robienie kolorowych frytek po prostu nie jest trudne, ponieważ większość osób ma wszystkie wymagane składniki w miejscu zamieszkania. Dodatkowo, to danie jest miłe na spotkanie dziecka, gdy wszyscy młodzi muszą zajadać się śmieciowymi posiłkami ty możesz użyc frytkownicy beztłuszczowej Tefal Frydelight FX1000.

    Umyj sześć ziemniaków rdzawych i wysusz je ładnie, używając ręcznika kuchennego. Obierz ziemniaki, a następnie opuść je na patyczki 1/2 cala. Ta szerokość zapewnia, że ​​frytki szybciej przygotują obiad.

     

    Ściśnij ostatnie cytryny, aby uzyskać około pół szklanki świeżego soku z cytryny. Dodaj wybrany kolor posiłku do soku z cytryny. Powinno wystarczyć około 2 łyżek barwnika. Dobrze połącz sok z cytryny, aby upewnić się, że zabarwienie całkowicie się rozpuści.

    Zamień kolorowy sok z cytryny w duży pojemnik i umieść w nim niższe plastry ziemniaków. Ułóż plastry w jednej warstwie i upewnij się, że wszystkie są wyłożone sokiem z cytryny. Pozwól ziemniakom patrzeć przez około trzy godziny. Następnie umieść plastry na ręcznikach papierowych, aby wyschły. Kiedy przygotowujesz ziemniaki, rozgrzej piekarnik do około 450 stopni Fahrenheita.

    Będziesz upiec frytki, aby zaprezentować młodym ludziom zdrowszą ofertę. Teraz złóż patelnię do rozpylania za pomocą sprayu nieprzywierającego. Sprawdź, czy kolorowe plastry ziemniaków są suche. Wrzuć plasterki suszonego ziemniaka do oliwy z oliwek i dodaj soli do stylu.

    Połóż jedną warstwę plastrów na brytfannie. Nie kładź drugiej warstwy, ponieważ spód nie przygotuje obiadu. Umieść tacę w rozgrzanym piekarniku na około 30 minut. Pamiętaj, aby pokazać się nad frytkami po 15 minutach, aby upewnić się, że przeciwny aspekt dodatkowo zostanie ugotowany. Poczekaj, aż frytki ostygną nieco wcześniej, niż je serwuj.

    Podawaj dzieciom kolorowe frytki i obserwuj, jak próbują zachwycone i zachwycone. Możesz być pewien, że po zrobieniu tego dania twoi młodzi ludzie będą ciągle pytać o frytki w miejscu zamieszkania; i prawdopodobnie nie będziesz myślał na wypadek, gdyby twoi młodzi się kochali.


    your comment
  • Frytki Domowe Roboty

    Jak zrobić frytki w domu?

    Nie lubię kupować mrożonych frytek, ponieważ muszę zarządzać kategoriami i ilością oleju roślinnego używanego do ich produkcji. Wiele przemysłowych frytek na rynku zawiera zaskakująco duże ilości olejów. Jest to zbyt niezdrowe z powodu ziemniaków. same w sobie nie tuczą i zawierają mnóstwo niezbędnych witamin.

    Dowiedz się jak zrobic frytki.

    Ziemniak ma 100 energii, bez tłuszczów, 26 gramów węglowodanów i trzy gramy błonnika. Julie Backyard-Robinson, dietetyk z North Dakota State College, twierdzi, że ziemniaki dodatkowo dają 21% codziennych porad dotyczących potasu i 45% witaminy C, a także różne witaminy jak zrobić frytki.

    Podkreśla, że ​​najlepiej gotować ziemniaki ze skórki i jeść pory i skórę lub obierać tak cienko, jak to możliwe, ponieważ wiele witamin znajduje się bezpośrednio pod porami i skórą.

    Frytki Domowa metoda

    Jeden ziemniak na konkretną osobę lub jeden masywny na 2 osoby

    Oliwa z oliwek

    Najnowsze papryki podłogowe

    Sól gruboziarnista

    Suszone szkarłatne papryczki chili (do wyboru)

    Oregano i tymianek (do wyboru)

     

    1. Umyj ziemniaki. Nie obieraj. Zmniejsz wszelkie skazy.
    2. Obniż ziemniaki w dowolnym typie. Pamiętaj, że im grubszy kawałek, tym dłużej zajmuje przygotowanie obiadu.
    3. W przypadku sznurka do butów pokrój plasterki o grubości ćwierć cala wzdłuż wielkości ziemniaka. Połóż je płasko i opuść je na frytki o grubości ćwierć cala. W przypadku klinów nie obniżaj ich tak małych.
    4. W przypadku kostek pokroić w plastry o grubości od ćwierć do pół cala. Połóż je płasko i opuść jeszcze raz. Potem jeszcze raz obok ich wielkości.
    5. Nadmiar ziemniaków zmyć z skrobi. Wysuszyć. Umieszczony na lekkiej powłoce oliwy z oliwek. Posyp pieprzem, solą i dodatkami przypominającymi zioła lub suchą paprykę chili i krótko wymieszaj je razem palcami.
    6. Rozłóż na dużej tacy na ciastka i piecz na 450 poziomach F. Po 10 lub 15 minutach odwróć ziemniaki szpatułką, aby pomogły brązowić ze wszystkich stron. Podawaj po ugotowaniu według własnych upodobań.

     


    your comment


    Follow this section's article RSS flux
    Follow this section's comments RSS flux